22 במרץ 2008

SHIRIN POLOW- אורז מתוק-شیرین‌ پلو


אורז חגיגי עם פיסטוקים, שקדים , רצועות קליפת תפוז מבושלות בסירופ סוכר ומי ורדים !

3-4 כוסות אורז, שטוף היטב ומושרה 4 שעות .
פיסטוקים ושקדים חתוכים בצורת גפרור.
תפוח אדמה לתה- דיג .
קורת חוטי זעפרן מרוסקים ומהולים ב2-3 כפות מים חמים.
חופן נדיב מלח גס .
שמן.

בסיר גדול מאוד להרתיח מים וחופן מלח גס.
להוסיף את האורז שעבר סינון.
להרתיח במשך 8-10 דקות ומידי פעם לערבב בכדי לשחרר גרגירי אורז שנדבקו בתחתית הסיר.

לסנן את האורז.
בסיר מסוג TEFAL, לפזר קצת שמן, לסדר פלחי תפוח אדמה פרוסים דק ולהמליח קצת.
לשים 2-3 כפות אורז במי זעפרן לכמה רגעים ולהעביר את האורז הצבוע על התפוח האדמה ולסדר בהרווחים שבין הפלחים. לשמור את מי הזעפרן.
בעזרת תרבד רחב להעביר בהדרגה לסיר בצורת פירמידה קלילה ואוורירית אורז , לפזר קליפות, שקדים ופיסתוקים ולהמשיך למלא את הסיר.
לכסות ולבשל על אש גבוהה במשך 10 דקות, לקבלת תה-דיג זהוב.
בשלב הזה שכבר האדים מתחילים לעלות, יש לפתוח את הסיר ולשפוך
בעדינות מעל הפירמידה כחצי כוס מים חמים בתוספת שמן, קצת מי ורדים ומי הזעפרן.
לעטוף את המכסה עם מגבת בד כוטנה ולסגור את הסיר.

להמשיך את הבישול כעוד 45 דקות על אש קטנה. להסיר מהאש , וכעבור כמה רגעים לנעביר על משטח לח (ממלאים כיור בגובה 3-4 ס"מ מים)

אין תגובות: