22 במרץ 2008

Ash-e reshteh-אשה רשתהآش رشته



המרק שמסמל את האביב באיראן !
נהוג באיראן לאכל איטריות לפני נסיעה או לפני שמתחילים עסק חדש.
הן מסמלות עבורינו את הטוב ביותר שבחרנו מבין כל האפשרויות הקיימות.
איטריות, אנו מאמינים, מביאות מזל טוב וברכה ולכן תמיד מגישים אותן בנורוז (ראש השנה).
הזדמנות נוספת להגיש את המנה הזו היא לאחר נסיעה של קרוב משפחה או ידיד יקר על מנת לאחל להם מזל והצלחה

חומרים:

3 בצלים קצוצים דק
5 שיני שום מעוכים

3 כפות שמן
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית כורכום
רבע כוס שעועית אדומה
רבע כוס חומוס
בערך 10 כוסות מים
חצי כוס עדשים
2 כוסות ציר או מים
חצי כוס טרה או בצל ירוק
חצי כוס שמיר קצוץ
כוס פטרוזיליה קצוצה
6 כוסות תרד קצוץ
1 סלק חתוך לקוביות
רבע קילו איטריות אירניות או linguine noodles שבורות לחצי
1 כף קמח
1 כוס קאשק נוזלי- whey או שמנת חמוצה או רבע כוס חומץ בן יין

לקישוט תערובת נענע :

1 בצל חתוך לרצועות דקות
6 שיני שום מעוכות
2 כפות שמן
כפית כורכום
3 כפיות נענע יבשה ומעוכה

2 כפות קאשק

אופן ההכנה:

1. משרים את השעועית ואת החומוס במים למשך הלילה, מסננים ושוטפים.
בשלוש כפות שמן מטגנים בשמן את הבצל ואת השום.
מתבלים בשתי כפיות מלח, חצי כפית פלפל וכפית כורכום ומוסיפים את החומוס ואת השעועית וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
מכסים בעשר כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מקטינים את האש ומבשלים 45 דקות.

2. מוסיפים את העדשים ואת הציר או מים. ממשיכים לבשל 55 דקות.

3.מוסיפים את הטרה או בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה, תרד ואת הסלק.
ממשיכים לבשל, ומערבבים מדי פעם עוד שעה וחצי או עד שהקיטניות התרקחו.
לתקן את התיבול ולהוסיף מים לפי הצורך.

4.להוסיף את האיטריות ואת הקמח לבשל עשר דקות ולערבב מידי פעם.

5. להוסיף את הקאשק ולערבב טוב.

6. מכינים את התערובת נענע: מטגנים את הבצל ואת השום בשמן. מורידים את המחבת מהאש, מוסיפים את הכורכום ואת הנענע ומערבבים היטב.

7. את המרק מגישים מקושט בקאשק ותערובת נענע.

«آش کشک خالته، بخوری پاته نخوری پاته»

תגובה 1:

Liat Mordechay Hertanu אמר/ה...

כל הכבוד על המתכונים ועל האתר הכל כך מושקע!!!
אני הולכת לנסות מחר את האשה-רשתה... אין לי סבלנות לחכות.
תודה רבה על האתר שעשית!

ליאת מרדכי.