23 במרץ 2008

BAGHALA SHEVID POLO-אורז עם פולباقالی پلو

במשך 12 יום, מתחילת השנה החדשה, נהוג לבקר ולארח קרובי משפחה וחברים לפי סדר היררכי.אחד המאכלים המוגשים לאורחים המכובדים ביותר, שהכנתו דורשת הרבה זמן, הוא אורז עם שמיר ופול טרי בשם Baghala ba shevid polow או בשמו העממי יותר Baghali polow, ולצידו טלה צלוי בתנור.
ניתן להגיש את האורז הזה גם עם עוף צלוי.

להכנת עוף או בשר:
בכלי חסין אש לסדר חלקי עוף, 2 בצלים גדולים ופרוסים דק, 2 שיני שום, ו- 2 כפות שמיר טרי קצוץ.
להוסיף חצי כוס מים, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם, 2 כפיות מי-זעפרן ומיץ ליים או לימון.
לכסות ולאפות שעתיים שלוש – תלוי בנתח הבשר ורמת הצלייה.
מורידים את הכיסוי לאחר שעה, שופכים את רוב הנוזלים וממשיכים לאפות עוד שעה.


להכנת האורז דרוש :
2 קילו וחצי פול טרי -לאחר הסרת התרמיל וקליפה נשאר קצת יותר מחצי קילו פול !
2 צרורות שמיר קצוצים דק בסכין לאחר שטיפה ויבוש.
3-4 כוסות אורז, שטוף היטב ומושרה 4 שעות .
תפוח אדמה לתה- דיג (במתכון המקורי מכינים תה-דיג מ כמה כפות אורז מעורבב עם 2 כפות יוגורט וכמה טיפות מי-זעפרן).
חצי כפית כורכום
יש טבחיות שמוסיפות גם שום קצוץ וקינמון
2 קורת חוטי זעפרן מרוסקים ומהולים ב2-3 כפות מים חמים.
חופן נדיב מלח גס
שמן
בסיר גדול מאוד מרתיחים מים ומלח גס.
מוסיפים את האורז שעבר סינון, את הפול ואת כורכום (שתפקידו הוא שמירה על צבע הירוק של הפול וצביעה עדינה של האורז).
להרתיח במשך 8-10 דקות ומידי פעם לערבב בכדי לשחרר גרגירי אורז שנדבקו בתחתית הסיר.
לסנן את האורז.
בסיר מסוג TEFAL, לפזר קצת שמן, לסדר פלחי תפוח אדמה פרוסים דק ולהמליח קצת.
לשים 2-3 כפות אורז במי זעפרן לכמה רגעים ולהעביר את האורז הצבוע על התפוח האדמה ולכסות את הרווחים שבין הפלחים. לשמור את מי הזעפרן.
בעזרת תרבד רחבה להעביר בהדרגה לסיר בצורת פירמידה קלילה ואוורירית אורז ופול, לפזר ביד נדיבה שמיר ולהמשיך למלא את הסיר.
לכסות ולבשל על אש גבוהה במשך 10 דקות, לקבלת תה-דיג זהוב.
בשלב הזה שכבר האדים מתחילים לעלות, יש לפתוח את הסיר ולשפוך מעל הפירמידה כחצי כוס מים חמים בתוספת שמן ומי הזעפרן.
עוטפים את המכסה עם מגבת בד כוטנה וסוגרים את הסיר.
ממשיכים את הבישול כעוד 45 דקות על אש קטנה.
מסירים מהאש , וכעבור כמה רגעים מעבירים על משטח לח (ממלאים כיור בגובה 3-4 ס"מ במים קרים) לכמה דקות ולא פותחים את הסיר !
פותחים את הסיר והופכים כמו עוגה על מגש.

אין תגובות: