12 בספט׳ 2009

Khoresh gheimeh-חורש גימה-خورش قیمه

חורש חמצמץ עם קוביות בשר, עדשים כתומים, בצל ולימונים יבשים, מקושט* ברצועות תפוח אדמה מטוגנים ומוגש עם אורז לבן**.
2 בצלים חתוכים ברצועות דקות
חצי קילו קוביות בשר כמו צואר
5-6 כפות שמן לטיגון
4-5 לימונים יבשים מחוררים
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
2-3 עגבניות מקולפות ופרוסות לקוביות
כף רסק עגבניות
2 כפיות מי- זעפרן
2 תפוחי אדמה חתוכות ברצועות מאוד דקות
שמן לטיגון
שליש כוס עדשים כתומים

מטגנים את את בצל עם 3 כפות שמן, מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו היטב
מוסיפים את הלימונים, מתבלים במלח, פלפל וכורכום וממשיכים לטגן 2 דקות
מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כשעה, עם ערבוב מידי פעם.
מוסיפים את רסק העגבניות ואת המי-זעפרן וממשיכים לבשל כ45 דקות.
בנתיים מבשלים את העדשים עם קצת מלח במים. כאשר הן רכות מסנים ומוסיפים לתערובת הבשר.
מטגנים את הציפס ומקשטים סמוך להגשה

* ניתן להוסיף לחורש הזה חצילים קטנים ומטוגנים.
** חורש הזה מוגש בדרך כלל על אורז לבן אבל על פי המסורת מגישים אותו עם אורז עם פול ושמיר

نوش جان !

3 תגובות:

nitsi אמר/ה...

זה נראה נפלא!
הגעתי מקרה לבלוג שלך והתאהבתי.
מתכוונת להכין כל מיני מתכונים ומבטיחה לספר לך איך יצא.
תמשיכי לכתוב וללמד אותנו על האוכל העשיר והנפלא שאנחנו כמעט ולא מכירים בכלל.
תודה לך.
ניצי

אנונימי אמר/ה...

נראה מצוין!
אני יכין לשבת הבאה.
תודה!
ליאת.

דורית בג'יו אמר/ה...

ניראה מדהים!!!!
יש לי שאלה בקשר לבלוג שלך ולא זוכרת מה המייל שלך :)
אנא צרי איתי קשר
doritb@gmail.com