5 בדצמ׳ 2009

קציצות עם תפוח אדמה- קופטה סיב זמיני


חצי ק"ג בקר טחון
חצי ק"ג תפוחי אדמה
רבע כוס שמן
2 בצלים מגוררים על פומפיה

כף מלח או לפי הטעם
כפית פלפל שחור
חצי ק"ג עגבניות
3 כפות רסק עגבניות
ו כפית כורכום
3 כפות מיץ לימון טרי
חצי כוס קמח חומוס קלוי

לערבב את הבצל עם הבשר, כורכום, פלפל וכפית מלח
להוסיף קמח-חומוס וללוש היטב
אם התערובת יבשה מידי להוסיף קצת מים
להכין כדורים קטנים ולטגן

באותו שמן לטגן את התפוחי אדמה (צ'יפס)

לחתוך את העגבניות בגודל 3X3 ס"מ
לסדר מחצית הכמות בתחתית הסיר
מעל להעביר את הכדורי בשר ואת הציפס ולהוסיף את שאר העגבניות
לתבל בכף מלח או לפי הטעם
לדלל את הרסק בכוס מים ולהוסיף לסיר
לכסות ולבשל על אש קטנה כ 20 דקות
להוסיף מיץ לימון ולבשל עוד 5 דקות

בדרך כלל מגישים עם סבזי (עשבים) לחם ( לפה) ויוגורט.

3 תגובות:

טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

נשמע נפלא!
אהבתי
חג שמח וטעים !!

אנונימי אמר/ה...

חנום לא יודע מי את... אבל את תותחית !
המשיכי כך, בשמי ובשם הקהילה הפרסית בישראל :)

דודו.

Sarah אמר/ה...

I would like to try this recipe. I often make meatballs in tomato sauce but never added roasted chickpea flour (except when making gondi
Thank you for the wonderful Persian recipes