15 ביולי 2008

تحفه نطنز; עוף במילוי חמוץ מתוק

בימים טרופים אלה, כאשר מוזכר השם נתאנז עולה האסוסיאציה לכור הגרעיני באיראן.
לעומת זאת, לדוברי הפרסית יש שני פירושים אחרים:
1. הביטוי הסרקסטי
"טופה נתאנז" - ("טופה"- מזכרת): מציאה גדולה.

2. האגסים של נתאנז.
העיירה שבמחוז איספהאן, כ-70 קילומטרים מדרום מזרח לקשאן ידועה בשל האקלים הנוח ופירותיה המשובחים, במיוחד בשל האגסים!












עוף עם מילוי חמוץ מתוק

מטגנים ב3 כפות שמן בצל פרוס דק ו2- שיני שום.
מוסיפים פירות יבשים ופרוסים: כוס שזיפים, כוס משמשים, 2אגסים מקולפים ופרוסים וחצי כוס צימוקים.
מתבלים ב 2- כפיות מלח, חצי כפית פלפל, כפית קינמון, 2כפות מי-זעפרן וכפית סוכר.

ממלאים עוף או חזה עוף, מכסים את הכלי ומעבירים לתנור מחומם מראש.

לאחר שעה מסירים את הכיסוי וממשיכים אפיה
45-60 דקות נוספות.
מומלץ להרטיב מידי פעם עם המיצים המצטברים בכלי.

אין תגובות: