מוצא האפרסק מפרס ולכן כינו אותו Prunus persica - persica
מתכון של כוהנת הבישול האיראני הגברת באטמאנגליץ שבזכותה דור שלם
של גולים משחזרים את טעמי- ילדות.
בכלי זכוכית מערבבים פלחי אפרסק, בצל ירוק ונענע קצוצה, מתבלים במיץ ענבי-בוסר או לימון כדי
למנועה השחרה.
שוטפים ומיבשים היטב עלי חסה עדינה או עלי בייבי, מסדרים את תערובת האפרסקים
ולפני ההגשה מתבלים בתערובת של רבע כוס שמן זית, שתי כפות חומץ אורז, שתי כפות שמן אגוזים,
חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור ומקשטים עם רבע כוס אגוזי מלך מקורמלים (לא חובה).
יין ממומלץ לסלט הזה: Sauternes או Gewutztraminer
מתכון של כוהנת הבישול האיראני הגברת באטמאנגליץ שבזכותה דור שלם
של גולים משחזרים את טעמי- ילדות.
בכלי זכוכית מערבבים פלחי אפרסק, בצל ירוק ונענע קצוצה, מתבלים במיץ ענבי-בוסר או לימון כדי
למנועה השחרה.
שוטפים ומיבשים היטב עלי חסה עדינה או עלי בייבי, מסדרים את תערובת האפרסקים
ולפני ההגשה מתבלים בתערובת של רבע כוס שמן זית, שתי כפות חומץ אורז, שתי כפות שמן אגוזים,
חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור ומקשטים עם רבע כוס אגוזי מלך מקורמלים (לא חובה).
יין ממומלץ לסלט הזה: Sauternes או Gewutztraminer
3 תגובות:
במפשחת "אוהבי הסלטים" שלי, יתלהבו מהסלט הזה ללא ספק ואני אנסה אותו! הוא נשמע לי תאים גם אם מנגו (אבל אולי לא פרסי!)
עשיתי אותו בשבת... היה להיט!תודה ויוי!!
מקסים ומרגש מעלה המון זכרונות ילדות יפים וטעימים תודה תודה
הוסף רשומת תגובה