31 במאי 2008

KHORESH-e BADEMJAN-חורש חצילים-خورش بادمجان

כאשר במחצית האביב מגיעים לשוק החצילים הקטנים באורך 10-15 ס”מ, אינני יכולה להתאפק

ומכינה חורש באדמג'אן, וגם מטגנת ומקפיאה הצילים לחודשי החורף.

זה מאכל מיוחד שמגישים לאורחים מכובדים, מלכים וכוהני דת ובאזור קרמאן בדרום-מזרח המדינה, הוא זוכה לשם מוסמאה (משורש "א-ס-ם" בערבית) באדמג'אן, שתרגומו בעיברית "חציל מצוין כהלכה"!
באיזור הזה ובמיוחד בעיר המדיבלית באם שנהרסה ברעידת אדמה בחורף 2002. החציל כל כך מפורסם שמשתמשים בפתגם بادمجان بم آفت نداره - כלומר, אין מזיקים בחציל מהעיר באם, כדי להצביע על אדם שנסיבות החיים אינן משפיעים עליו.

2 בצלים

2 שיני שום

חצי כוס שמן

קילו בשר צוואר

כפית מלח

רבע כפית פילפל

כפית כורכום

ומי זעפרן: רבע כפית חוטי זעפרן מהולים בארבע כפות מים חמים

חצי כוס מיץ ענבי בוסר וחצי כפות מיץ ליים
או
רבע כוס מיץ לימון ארבע לימונים יבשים סדוקים


לכל סועד 2 חצילים שטופים,אין צורך לקלף או להמליח, מספיק לחצות כמעט לשניים, הכי קרוב לעוקץ.

לטגן ממחבת עמוקה ולעביר על מגבת.

בסיר מטגנים שני בצלים פרוסים דק ושתי שיני שום מעוכות. בתערובת סוגרים בערבוב מתמיד

את קוביות הבשר היטב.

מתבלים במלח, פלפל, כורכום ומי זעפרן.

מוסיפים שתי כוסות מים ושתי כוסות מיץ עגבניות, חצי כוס מי ענבי-בוסר וארבע כפות מיץ ליים.

במידה ואין, משתמשים במיץ לימון ולימון אמאני יבש.

מכסים ומבשלים כשעתיים.

כאשר הבשר מוכן, מניחים בעדינות את החצילים על הבשר וממשיכים לבשל על אש קטנה כחצי שעה.

מגישים עם אורז לבן.

*על מנת לשמור על איזון שבין חומרים המחולקים לפי תורת הבישול הפרסית בין קר וחם
sardi-o-garmi למרות העגבניות לא מוסיפים במאכל הזה סוכר.

2 comments:

Viviane אמר/ה...

זה באמת נשמע לי כמו מעדן שאני חייבת לנסות.... על פי המצרכים זה יכול להיות רק נהדר!!!

piroulie אמר/ה...

ma chere viviane
tu sembles être une super cuisiniere
moi j'avoue que je me debrouille en patisserie mais en cuisine bof!!! bof!!!!
bravo tes recettes ont l'air delicieuses et j'espère qu'on en aura quelques unes en français
bisous