12 באפר׳ 2008

KHORESH CHAGALEH BADAM- חורש שקדים ירוקים-خورش جغله بادام

חורש חמצמץ זה מגיע מאיזור לורסטן והעיר ברוג'רד שנמצאת קרוב לעיר חמדאן (מקום קבורתם של אסתר המלכה ודודה מרדכי) מבושל עם שקדים ירוקים טריים כאשר הקליפה עדיין קראנצ'ית ואכילה.

חצי קילו בשר בקר טחון
בערך כשתי כוסות שמן
בצל בינוני פרוס דק

שתי כוסות שקדים ירוקים טריים חצויים ומגולענים
כוס של נענע טרייה קצוצה

שתי כוסות של פטרוזיליה טרייה קצוצה
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
ארבע כוסות ציר בקר
שלוש כפיות מלח
כפית פילפל שחור
שתי כפיות כורכום

חצי כפית אבקת זעפרן


להרתיח את ציר הבקר, מיץ הלימון, שתי כפיות המלח, אבקת הזעפרן והכורכום.
בקערה, לערבב את בשר עם כפית מלח ופילפל. לערבב היטב, לגלגל לכדורים קטנים ולהוסיף לציר הבקר.
לחמם שמן במחבת על חום בינוני עד גבוה. ולטגן את הבצל במשך חמש דקות עד שיזהיב.
להסיר את הבצל, ולטגן את השקדים והעשבים כרבע שעה עד שהנוזל מתאדה והעשבים מקבלים צבע כהה יותר. לסנן את השמן
ולהוסיף את התערובת לכדורי הבשר.
לבשל כעשרים עד עשרים וחמש דקות כאשר המחבת מכוסה ועל חום בינוני עד שכמות הנוזל מוקטנת לחצי.


להגיש על אורז לבן.

3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

Superbe ton blog Viviane.
Tout a l'air delicieux.
Tu ne penses pas traduire les recettes en francais ou tout au moins en anglais pour que tout le monde puisse en profiter ?
Merci de ta visite sur mon blog.
A bientot... Amities
Rolande

piroulie אמר/ה...

même commentaire : tu devrai nous mettre quelques recettes en français
bisous

Aviva אמר/ה...

merci pour vos gentils commentaires
Pas de projets de traduction en vue