5 ביוני 2008

BASTANI-E GOL-O-BOLBOL- גלידת פרח וזמיר

תולדות הגלידה (בתעמי פירות) באיראן מתחילה בביקורו של המלך Nasseredin Shah-e- Qajar בפריז.
תחת שלטון יורשו Mozzaferedin Shah התחילו להגיש גלידה בארמון.
ורק לאחר מלחמת העולם השנייה, הגלידה הפכה לדבר עממי.

Akbar Mashti Malayeri היה מפיק ומוכר הגלידה הראשון בעיר הבירה.
נולד בשנת 1868 בעיר Malayer שבחבל ארץ המדאן ,לצורך פרנסה הגיע לטהראן ועסק בסחר
של תה, סוכר ועץ בערה.
בגיל עשרים יחד עם שותף שהיה מקורב לארמונו של המלך התחיל להכין ולמכור גלידה בחנות ליד
תחנת רכבת.
זו הייתה שונה מהגלידה המוכרת באירופה בכך שהיא עשויה ממים, צמח וזעפרן וללא חומרים מייצבים.
הגלידות שלו היו כל כך מפורסמות שאפילו הנסיכה Farokhdoleh כללה אותו במשלחת לפריז כדי
שיכין גלידה לאורחיה.


Akbar Mashti חי עד גיל 92 . איש ישר ומסור לעבודה, לעולם לא התחתן ולא הקים משפחה.
לאחר מותו אפילו התקשורת בפקיסטן ועיראק הספידו אותו ואת מלאכתו.

למרות ששם הגלידה הוא"גלידת פרח וזמיר" או גלידת זעפרן , כולם מכירים אותה עד ליום הזה
כ "גלידת Akbar Mashti".


4 כוסות חלב
3/4 כוס סוכר

4 כפיות אבקת סחלב
1/4 כפית חוטי זעפרן מהול ב3 כפות מי- ורדים
1/2 כוס שמנת מתוקה
לקישוט 2 כפות שבבי פיסטוק קלוף


שופכים את השמנת בכלי שטוח ומקפיאים.
מוהלים היטב את הסחלב עם כוס חלב חם וסוכר .

מוסיפים את התערובת לחלב החם שבסיר ומרתיחים בערבוב מתמיד עד שנוצרת תערובת קצת דביקה.
מורידים מהאש .

מוסיפים את הזעפרן ומי ורדים ומערבבים .
מקררים שעתיים , מעבירים למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות היצרן.
מוציאים את השמנת מהמקפיא ,חותכים לחתיכות קטנות ומוסיפים למכונה.


מגישים בין 2 ופלים עגולים.

אין תגובות: