12 באפר׳ 2008

KOOFTEH BAGHALI - קציצות עם פול-کوفته شوید‌ باقلا


חצי כוס שמן
בצל קצוץ דק
כוס וחצי אורז מבושל כ4 דקות ב5 כוסות מים ו3 כפיות מלח ומסונן
כוס פול יר
וק מקולף מ2הקליפות
רבע כוס שמיר קצוץ

רבע כוס בצל ירןק קצוץ
חצי קילו בשר בקר טחון

ביצה טריה

חצי כפית כורכום

שתי כפיות מלח

כפית פלפל שחור
6-7 ביצים
קשות מקולפות

5כוסות מים

מאה חמישים גר' חמאה (אני שמתי שמן)


מטגנים את בצל בשמן עד קבלת גוון זהוב, מסננים מהשמן.
מעבירים את הבצל לקערה, ומוסיפים אורז, שמיר, בצל ירוק, פול, בשר, ביצה חיה, כורכום מלח ופלפל.
מערבבים היטב בידיים עד לקבלת עיסה דביקה ומחלקים ל- 6~7 מנות.

בסיר רהב מאוד (או 2 סירים) על אש גבוהה מרתיחים שתי כוסות מים וחמאה/שמן.
מנמיכים לאש בינונית.
בכף יד משטחים מנת בשר, במרכזה מניחים ביצה קשה מקולפת ויוצרים מהעיסה מעין כדור.
בעדינות מכניסים את הכדורים הללו לציר החם של מים וחמאה/שמן בסיר.
יש לשמור על מרחק של 5 ס"מ בין הכדורים.
מבשלים במשך כחצי שעה, מנמיכים את האש לחום נמוך.
מוסיפים את שאר הנוזלים, עוטפים את המכסה עם מגבת כותנה ומבשלים למשך 30 דקות נוספות.
במקור הקציצות מוגשות בתוספת יוגורט.


תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

je vais donner l'adresse de ton blog à ma fille elle n'as pas internet mais elle peut parfois se connecter chez une copine et je suis sure qu'elle va adorer tes recettes qui ont l'air top