5 באפר׳ 2008

Zereshk polow-אורז עם זרשק


זרשק המכונה אֹדֶם או ruby במטבח האיראני, זה חמוציות מיובשות אדומות, חמוצות וקטנטנות מאיזור דרום חוראסאן.
ישנו זן בר הגודל במרגלות הרי אלבורז, אך הינו מכיל
גרעין ומשתמש רק להכנת משקה או לדר.
התוצרת השנתית מעל תישעים אלף טון משמשת לא רק מטבח אלא גם להכנת תרופות לריפוי הדבר, פסוריאזיס, מחלות כלי דם, סוכרת....











שלוש כוסות אורז נקי ומושרה ל3-4 שעות
בצל פרוס דק
חצי כפית מלח,
רבע כפית פלפל

קורט חוטי זעפרן טחון ומהול ב5 כפות מים
2 כוסות זרשק, מנוקה, שטוף ומסונן

סוכר בערך4 כפות
שמן
שבבי פיסטוק ושקדים לקישוט
ותפוח אדמה פרוס דק לתה דיג

כדי לנקות את הזרשק, שמים במסננת וטובלים בכלי מים במשך 20 דקו.ת
שוטפים תחת ברז, מסננים היטב ושמים בצד.
מטגנים בצל פרוס ב2 כפות שמן, מוסיפים את הזרשק ומטגנים תוך כדי ערבוב מתמיד לדקה או שתיים בלבד, בגלל שזה נשרף בקלות.
מוסיפים שלוש-ארבע כפות סוכר, מערבבים ושמים בצד.


מרתיחים בסיר מאוד גדול
מים וחופן נדיבה של מלח גס, מוסיפים את האורז מסונן ממי השריה
מרתיחים שמונה-עשר דק
ות ומדי פעם מערבבים בכדי לשחרר גרגירי אורז שנדבקו בתחתית הסיר.
מסננים היטב.

בסיר מסוג TEFAL, מפזרים קצת שמן, מסדרים פלחי תפוח אדמה פרוסים דק ולהמליח קצת.

שמים 2-3 כפות אורז במי זעפרן לכמה רגעים ולהעביר את האורז הצבוע על התפוח האדמה ומכסים את הרווחים שבין הפלחים. לשמור את מי הזעפרן.

בעזרת תרבד רחב מעבירים בהדרגה לסיר בצורת פירמידה קלילה ואוורירית אורז ,אפשר לעשות קומות אורז וזרשק או להגיש אורז לבן עם זרשק ולשמור טוב יותר על הצבע האדום.

מכסים ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות, לקבלת תה-דיג זהוב.

בשלב הזה שכבר האדים מתחילים לעלות, פותחים את הסיר ושופכים מעל הפירמידה כחצי כוס מים חמים בתוספת שמן ומי הזעפרן.

עוטפים את המכסה עם מגבת בד כותנה וסוגרים את הסיר.

ממשיכים את הבישול כעוד 30דקות על אש קטנה.

מסירים מהאש, וכעבור כמה רגעים מעבירים על משטח לח לכמה דקות ולא פותחים את הסיר .

פותחים את הסיר והופכים על מגש כמו עוגה !

3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

היי אביבה,
מנסה שוב להגיב על הבלוג, מקווה שהפעם אצליח, בברכה emronen

piroulie אמר/ה...

Dommage que je ne comprenne pas l'ivrit ton blog a vraiment l'air genial
bisous

Zipi אמר/ה...

את המתכון הזה אכין לשבת.
התבקשתי להכין אורז חגיגי.
את כל המרכיבים יש לי בבית והוא אינו מכיל אגוזים שאסורים על ילדים קטנים.
יצליח בטוח.