19 בספט׳ 2008

מרק רימונים - آش انارAsh-e anār

בעקבות ספרה הקסום של מרשה מהראן (סיפורו של שלוש אחיות איראניות שנמלטו מן המהפכה האיסלאמית לאירלנד ופותחות מסעדה)החלטתי להכין את המרק.
לאאש (מרק) במטבח הפרסי יש מקום מכובד.
כך שלטבח קוראים אאשפז (מבשל אאש) ומטבח זה אאשפז -חאנה שבתרגום מילולי פרושו בית שבו מבשלים מרק.

מטגנים ב-3 כפות שמן זית 3 בצלים פרוסים ו-3 שיני שום כתושות.
מוסיפים חצי כוס עדשים אדומים ומכסים עם -10 כוסות מים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים 20 דקות.

מתבלים את המרק עם כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, כפית כורכום ומוסיפים -2 כוסות פטרוזיליה קצוצה, -2 כוסות כוסברה קצוצה, כוס נענע קצוצה, סלק חתוך לקוביות ו-2 כוסות בצל ירוק קצוץ.
מבשלים -20 דקות נוספת ומידי פעם מערבבים את המרק כדי למנוע ידבקות לתחתית הסיר.

מגררים בצל על פומפיה ומערבבים עם חצי קילו בשר טחון, מתבלים ברבע כפית מלח ורבע כפית פלפל.
מכינים כופתאות קטנות בגודל של אגוז ומוסיפים למרק.

מוסיפים כוס אורז, מכסים חלקית ומבשלים חצי שעה.

מוסיפים שני שליש כוס רכז רימונים מהול ב-2 כוסות מים (ניתן להחליף עם -4 כוסות תרכיז רימונים), שליש כוס סוכר ו-2 כפות
גול-פר* (אנג'ליקה) מרוסק.
ממשיכים לבשל עוד חצי שעה על אש נמוכה.

טועמים את הבשר, כדי לוודא שאכן מבושל ומתקנים במידת הצורך את התיבול.
במידת הצורך אפשר להוסיף קצת מים.

לפני הגשה מחממים במחבת -2 כפות שמן זית ומטגנים -5 שיני שום כתושות. מסירים מהאש.
המרק צריך להיות חמוץ-מתוק.
מרסקים בין -2 כפות הידיים כפית נענע יבשה, מתבלים בחצי כפית כורכום
ומקשתים את המרק .
למנה חגיגית מומלץ לפזר מעט גרגרי ריון.

מומלץ להכין את המרק יום יומיים קודם על מנת לתת לטעמים להתייצב.

גול פר (גול=פרח, פר או פרי= מלאך) תבלין דומה לעלי כותרת קטנטנים המכיל בתוכו גרעינים זעירים.





תגובה 1:

Vivi אמר/ה...

מכל המרשמים שרואים אם רימונים ותפוחים , אלה נראים לי יוצאי דופן במקוריותם! אני סקרנית לנסות את המרק הזה שהוא שילוב חומרים וצבעים מעניין!!!