15 באוג׳ 2008

סלט אולובייה-سالاد الوي--Salad-e Olovieh

סלט оливье רוסי , מבוסס על סלט שהיה מכין במסעדת ארמיטאג' במוסקבה השף הצרפתי אוליבייה.
המאכל הגיע עם הפליטים הרוסיים הלבנים לאיראן.
לא רק שהמתכון לסלט הזה מופיע בכל ספר בישול פרסי, לא זכורה לי שום מסיבה או חתונה שבה לא הגישו אותו.


בניגוד להגשה הקלאסית, שושנה מקליפת עגבניה, זיתים שחורים ומלפפונים, הסנדוויץ' הוא הפופולרי ביותר.

מערבבים בקערה :
חזה עוף מבושל וחתוך לקוביות
משקל זהה של קוביות תפוחי אדמה מבושלים
מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות
מתבלים במלח ופלפל
מוסיפים מיונז וקצת מהמים של המלפפונים ומערבבים
מסדרים בכלי הגשה, מכסים עם מיונז או מיונז מעורבב עם שמנת חמוצה ומקשטים.
מגישים קר.

* ניתן להוסיף קוביות גזד ואפונה מבושלים לתערובת.

3 תגובות:

vivim אמר/ה...

סלט מעניין ולא מוכר בכלל על ידי !

מרילין איילון אמר/ה...

ויויאן, ראיתי את התגובה שלך הן בפורום והן אצלי. מודה לך מאוד, לא הרגשתי הכי נוח עם ההאשמה.

אני כאן מציצה שוב על המתכונים האיראנים האלה..ועכשיו אני רואה שגם הוספת כיתוב בערבית..אני חושבת שאת יוצרת כאן מאגר שהוא הרבה יותר מאוסף מתכונים, אלא ממש שימור תרבותי יקר מזהב. אשריך.

veredgy אמר/ה...

שלום אביבה

אמא שלי הייתה שמה במקום חזה עוף חתיכות קטנות של בשר עוף ממרק העוף של שבת- כנפיים, בשר גרונות וכו'.
היא גם הייתה מוסיפה מהמרק את הגזר, שורש הסלרי ושורש פטרוזיליה ומערבבת יחד עם אפונה עדינה מקופסא, תפו"א מבושלים, ביצים קשות, מלפפונים חמוצים (הכל קצוץ קטן קטן)ומתבלת בחרדל, מיונז מלח ופלפל.

וזה היה טעים מאוד מאוד