11 ביולי 2008

LUBIA POLO-אורז עם שעועית ירוקה

מטגנים בצל גדול פרוס דק ,2 שני שום מרוסקים וקילו קוביות בשר בקר או עוף עם 3 כפות שמן-
מוסיפים חצי קילו עגבניות מקולפות (אפשר מקופסה- אבל מסונן היטב), שלושת רבע קילו שעועית חתוכה, כפית קינמון, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור וחצי כפית אבקת לימון יבש (ניתן להחליף עם מיץ ליים).
מכסים ומבשלים כ-40 דקות.

מכינים אורז לפי השיטה של אורז לבן עד שלב הסינון.
בסיר מוסיפים מעט שמן ומסדרים שיכבה של אורז מעורבב עם מי זעפרן (אפשר להוסיף לזה 2 כפות יוגורט)
שמים מעט אורז, מכסים עם התערובת של השעועית וממשיכים למלא את הסיר כפירמידה אוורירית.
ממשיכים את הבישול בדיוק לפי השיטה של אורז הלבן.


2 תגובות:

vivim אמר/ה...

וזה ממש מזכיר לי את הפאילה הספרדית!!!(בורסיה הכשרה שלה)

Liat Mordechay Hertanu אמר/ה...

עשיתי את המתכון שלך בצורה הצימחונית (ללא בשר או עוף) והוספתי ללוביה לבבות ארטישוק. עקבתי אחר כל ההוראות שלך ויצא פשוט טעים!!!
אני מאוד שמחה ששמת פה את המתכונים האלו, זה מזכיר את הטעמים והריחות של המטבח של סבתא רחל שלי, שמבשלת הכי טעים בעולם!
כל הכבוד על היוזמה הברוכה בפרסום המתכונים הללו. זה כבר המתכון השני שאני עושה מהאתר שלך ואת פשוט מדהימה!