24 ביולי 2008

ABGOUSHT-מרק שהוא בעצם ארוחה מלאה

בתרגום מילולי אאב פרושו מים וגושת בשר.
מאכל הכי עממי במטבח האיראני, נפוץ לראות בשעות הצהרים פועלים או בעלי חנויות יושבים ליד מפה פרוסה על הרצפה ומולם מגש עליו קערה, כף, כלי למעיכת בשר וכד מלא במרק.
שם הכלי באזרית הוא דיזי ולכן ישנם אנשים שקוראים למאכל דיזי.
במקור, דיזי היה עשוי חמאר והיו מכניסים אותו לתנור גחלים.

מתחילים לאכול את המרק בקערת מוספים לו את מאח אח העצם וחתיכות לחם.
בתוך הדיזי מועכים את השאר ומגישים עם לחם, חמוצים, עשבים וכמובן בצל.






בעזרת הלחם כל סועד מגלגל לעצמו loghmeh (משהו דומה לטורטיליה).










שמים בסיר קילו בשר שריר,כמה עצמות מאח, -2 בצלים פרוסים ל-4, וכוס חומוס מושרה מראש,מכסים עם מים, מביאים לרתיחה ומורידים את הקצף שנוצר.
מוסיפים כוס עדשים אדומים, כפית כורכום,-2כפיות מלח וחצי כפית פלפל. מכסים, מניחים את האש ומבשלים שעה וחצי.
מוסיפים -4 עגבניות מקולפות ופרוסות, כף רסק עגבניות, -2 כפיות קינמון ,-4 לימונים אומאני או מיץ ליים ,-2 כפות מי-זערפרן ומים. ממשיכים לבשל עוד -45 דקות.
בודקים שהבשר מבושל, מתקנים את התיבול ומגישים.

*אפשר להשתמש בשעועית אדומה במקום העדשים.

2 תגובות:

vivim אמר/ה...

תודה רבה על התמונות המרהיבות ועל הצגת זוית "אחרת" ,יפה ופחות מוכרת מהתרבות הפרסית. תודה גם על המעדנים , לעט לעט בקצב שלי אני אנסה ....

אנונימי אמר/ה...

איזה בלוג מקסים.
פותח לנו חלון לעולם קסום, דמיוני, עולם של אגדה ושל ריחות וטעמים שלא מכאן ולא מעכשיו.
לי אישית מזכיר את הסיפורים של אמי שעלתה לארץ ב- 1946 ומאז לא הפסיקה
להתגעגע.
אני נהנית מאיך שאת כותבת, נהנית מהמתכונים, מהתמונות ומכל השאר.
השבוע שמחתי במיוחד לפגוש את התמונה והמתכון של האבגושט. אמי תמיד סיפרה איך הכינו את זה אצלם ביום בו באה הכובסת, בישלו בסיר מיוחד עשוי אבן (או חרס) וטמנו מלפנות בוקר בתוך גחלים עד שהגיעה שעת הארוחה.
מתכננת להכין לה את זה בקרוב.
תודה רבה לך על כל מה שאת מביאה לכאן.