28 ביוני 2008

KHORESH-E--BAMIYEH- חורש במיה

יש לבחור את הבמיה בתחילת העונה כאשר היא צעירה, קטנה ועדיין לא סיבית.
כדי למנוע את המרקם הרירי יש לשטוף היטב, לחתוך בזהירות בעזרת סכין חדה את הגבעול, להשאיר את העטרה ולהמנע מבישול ארוך!
למרות שבמקור מבשלים את החורש הזה עם בשר, אני אישית מעדיפה בלי.

לאחר גזירת הגבעולים מייבשים היטב את הבמיה עם מגבת.

מטגנים בסיר רחב בצל פרוס, מוסיפים שום ומבשלים עם עגבניות ותוספת מיץ עגבניות בארך 30 דקות.
במחבת מטגנים את הבמיה ומוסיפים לתערובת מתבלים במלח, פלפל ומעט כורכום ומבשלים על אש קטנה כעשר דקות.
מוסיפים מיץ לימון סחוט טרי ומגישים עם אורז לבן.


אין תגובות: