13 ביוני 2008

ROLET-E KHAMEYI-רולדת שמנת-رولت خامه‌ای


העוגות ההכי נפוצות בקונדיטוריות באיראן היא הרולדה במילוי שמנת.
הזמינו אליכם אורחים ורוב הסיכויים שיופיעו עם זר פרחים והעוגה הזאת !
ה
Biscuit roule a la creme הצרפתי הגיע יחד עם עוד כמה מתכונים שהביאו עימם הפליטים הרוסים הלבנים.

4 ביצים מופרדות

125 גר' קמח
125 גר' סוכר

כפית אבקת אפיה
תמצית לימון, וניל, או מי-ורדים

מחממים תנור.
מקציפים חלמונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שהתערובת מלבינה.
מוסיפים תוך כדי בחישה איטית את הקמח ואת אבקת האפיה.
מוסיפים בעדינות את החלבונים המוקצפים ואת התמצית.
הבצק אמור להיות קצת קשה, עודף ערבוב גורמת לבצק נוזלי
מעבירים על תבנית אפיהשטוחה ומרופדת עם נייר אפיה ואופים 10 דקות
בתום האפיה מסירים את הנייר ומגלגלים במגבת לחה ומשאירים לקירור, שעה.

למילוי מקציפים 75 גר שמנת מתוקה עם 3 כפות אבקת סוכר
מקציפים לחוד 3 חלבונים וכף אבקת סוכר (טעים מאוד אך לא חובה)
מערבבים בעדינות , מורחים על העוגה הקרה, מגלגלים, מורחים שמנת על העוגה ומקשטים עם שוקולד מגורר על קולפן או פומפיה.

2 תגובות:

vivim אמר/ה...

מממ תודה רבה על המנות האחרנות האלה שנראות נפלא! אני חייבת לנסות, גם את הגלידה שנראית די קלה לעשיה.....אם תבלינים יוצאי דוףן!

אנונימי אמר/ה...

תודה על המתכונים הנפלאים.

זה עזר לי מאד בעבודה שעשיתי על איראן ופרס.


תודה לך