21 ביוני 2008

CHELOW-הכנת אורז מאודה בסגנון איראני-צלו-نکاتی برای تهیه چلو

משרים אורז לאחר בירור לשעתיים-שלוש.








מרתיחים מים וחופן מלח גס.
מוסיפים את האורז המושרה והמסונן
ומבשלים כעשר דקות ומידי פעם מערבבים.











מסננים היטב.




לתה-דיג תפוח אדמה פורסים את התפוח אדמה לפרוסות דקות.


מסדרים בתחתית הסיר טפלון, מוזגים קצת מלח ומוסיפים קצת שמן ומי זעפרן.
מעבירים את האורז לסיר ומסדרים כפירמידה אוורירית.



מכסים ומבשלים 10 דקות.






פותחים את הסיר, מוזגים מעט מים ושמן,
ומי-זעפרן.










עוטפים את ה
ממכסה עם מגבת כותנה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כעשרים עד שלושים דקות נוספות.








בתום
הבישול יש להמתין 5-6 דקות לפני פתיחת הסיר, ניתן למלא קצת מים בכיור ולטבול את התחתית לכמה רגעים.


להפוך על צלחת הגשה, כמו עוגה.

2 תגובות:

פנינהט אמר/ה...

מקווה שהפעם יעבור
אני חושבת שהבלוג שלך פשוט מדהים,
חוויה חד פעמית ואת חייבת להמשיך ולכתוב ולפרסם

מרילין איילון אמר/ה...

ויוי יקרה,
אני עוברת מתכון מתכון ופשוט נהנית כל כך מכל מה שאת רושמת ומכל המתכונים. תענוג.