27 במרץ 2008

Shaami- קציצות בשר וקמח חומוס-شامی


*המילה שאאם פרושה סוריה

2 כוסות קמח חומוס אפוי
חצי כוס מים חמים
קצת חוטי זעפרן מהולים ב2 כפות מים
כפית או כפית וחצי מלח
רבע כפית פלפל
חצי קילו בקר או כבש או עגל טחון
2 בצלים מרוסקים על פומפיה
2 כוסות שמן לטיגון

בקערה לערבב מים וקמח חומוס
להוסיף מלח, פלפל וזעפרן ולערבב טוב
להוסיף לתערובת את הבשר והבצל וללוש כרבע שעה
להכין ליד הכיריים קערה עם מים חמים
בידיים רטובות לקחת כמות בשר בגודל אגוז מלך.
לשטח בין כפות הידיים לצורה אובלית ובעזרת אצבע ליצור חור במרכז הקציצה
לטגן את 2 הצדדים בשמן חם עד לקבלת צבע זהוב

להגיש עם פטוזיליה, ריהן ועלי נענע.

אין תגובות: